Bunge 2013- Slutblogg Del 2

 

 

 

Oj, hur kunde det bli fredag så fort….. Allt med lägret har varit toppen! Under veckan har vi bland annat haft intressanta lektioner och riktigt häftiga flygupplevelser som man aldrig kommer att glömma! Eftersom det var första gången för mig att flyga mindre plan så kunde det inte bli bättre att börja med sin först flygning över fårö. Jag var helt mållös! Det var så fint!!

Alla deltagare har varit väldigt snälla och vi blev en stor grupp snabbt. På kvällarna låg man på fallskärmen (om det inte regnade), myste, pratade och skrattade. Vi åkte även och badade vid blå lagunen och åkte till Ica väldigt väldigt många gånger haha. Godis köptes i mängder men eftersom alla var så snälla och delade med sig av sitt så tog det slut ganska snabbt. Man kom i säng ganska sent på kvällarna och därför var man ganska trött på dagarna och det visade sig att det var en del som somnade på lektionerna.. och till och med en del i flygplanen samt i Bungebussarna. Kl 7 varje morgon väckte Christer oss med trumpeten och kan säga att man är ganska trött på den vid det här laget..hehe.

Hela onsdagen spenderades i Visby. Halva gruppen flög dit och den andra halvan åkte i Bunge bussarna och på tillbaka vägen så gjorde vi tvärtom. Jag åkte från Visby och det var första gången för mig att sitta fram. Det var så mycket roligare att sitta fram än bak!

Sista natten på lägret så låg vi på fallskärmen och sov. Det var väldigt dimmigt och fuktigt men mysigt. Under natten kom det några regndroppar men inget någon direkt märkte. Självklart hade jag glömt att ta med mig täcke och kudde ut (och orkade inte springa in och hämta det..) så jag delade täcke med Lowe. Efter mycket skratt och fniss så somnade vi tillslut vid 3.

Flyglägret har verkligen varit ett minne för livet och det är verkligen något man måste göra!

/My

Vandrarhemmet har varit bra som vanligt, maten har varit underbar och lägret har blivit bättre än förväntat. Jag har lärt mig det jag inte visste. Studiebesöken var roliga och intressanta. Det roligaste på lägret var de flygaktiviteter vi gjorde och provflygningen var skitkul. De fria aktiviteter vi gjorde var roligare än föra året, då gruppen var mer närmare varandra.

Transporterna var det gamla vanliga bungebussarna och det är alltid roliga att vara vakna i, somna dock aldrig i en bungebuss. Lägerupplägget var mer intensivare detta år, förutom sista dagen.

Lägret har varit bättre än vad jag trodde det skulle vara och jag kan möjligtvis tänka mig att vara hyfsat aktiv i Young pilots. Det vi skulle kunna göra är att se till så att vi får flyga mer under lägrets gång. Anledningen till att jag kom till bunge första året var på grund ut av min pappa som är aktiv inom ffk. Det roligaste minnet var när vi hade provlektioner och när jag gjorde en bergodalbanna alldeles själv.

Fredrik

 

Nu sitter jag här IGEN J Men tyvärr blir det inte fler gånger, iaf inte som deltagare 😉 Veckan har varit helt otrolig, man lever på all energi och glädje man får här i ett år. Det har varit jätte kul att få lära känna så många nya och härliga människor. Men det bästa har ändå varit att få flyga! Hela veckan har varit full av roliga aktiviteter och flygningar. Man har fått lära sig mer om metrologi, prestanda, navigering och flyget. Mitt intresse växer bara mer och mer och det tack vare våra fina ledare som satsar väldigt mycket på det här och vet inte hur man ska kunna tacka er för allt ni har gjort. Ni sprider glädje!

Det har varit jätte kul att få sin andra provlektion, extremt kul att få göra egna berg- och dalbanor i luften att få manövrera planet på egen hand är en frihetskänsla som inte går att beskriva! Måste prövas!

Måste säga att vi har en guldläge här i Bunge, så himla vackert uppe i luften och på marken. Och så kul att detta läger lever vidare! Det är med gråt i halsen jag måste säga hejdå. Denna gång så är det slut, men jag kommer självklart vara med på så mycket aktiviteter med YP som jag kan för så lätt blir ni inte av med mig 😉

Vi ses på Vängsö nästa gång! Längtar dit! Puss och kram på er alla!

Hannes

Hej alla fina!

Jag kan ju börja med att säga att dessa dagar har varit bland de bästa i mitt liv hittills. Känns otroligt tråkigt att åka här ifrån, att inte kunna flyga varje dag kommer jag att sakna. Inatt sov vi på fallskärmen utanför husen, det var alldeles dimmigt men vi såg ändå lite stjärnor och hörde fåglarna kvittra. Vill också att alla ska veta att vi har de absolut bästa ledarna en någonsin kan önska sig. De tar fram de allra bästa sidor hos oss kids och de jämnar ut varandra. Någon av ledarna är lugn medan en annan är fylld med energi hela tiden. Det blir en sådan bra stämning i hela gruppen på 30 pers då. Ledarna sprider verkligen kärlek till allt och alla, fantastiskt att just jag har fått chansen att träffa dessa underbara människor.

Jag har aldrig förr känt att en sådan stor grupp fungerar så bra tillsammans som vi gör, det är verkligen fantastiskt. Ifall du som läser det här funderar på att söka till nästa års Bungeläger så GÖR DET, du kommer inte att ångra dig. Det här lägret är ett minne för livet och jag har träffat människor som har inspirerat mig otroligt mycket. Att alla dessa underbara individer finns där ute, fina guldkorn. Maten äger, människorna äger, flygningarna ÄGER, studiebesöket ägde så ja, det kan inte bli bättre.

Puss och kram på alla fina människor där ute, och ett enormt stort tack till alla som var deltagare och ledare på Bunge 2013 ni betyder mycket för mig.

Allt gott i världen!

Märta

 

Hej.

Tack för denna fina veckan. Jätte kul att lära känna alla fina människor. Var här för andra gången och det är verkligen helt underbart här, det är väl så jag skulle beskriva lägret : underbart. Allt är så sjukt kul, man lär sig så mycket intressant och träffar mycket intressanta människor. Man blir verkligen inspererad av alla dessa människor och själv blir jag så himla sugen på att börja plugga och flyga inom FFK. Vet inte vad det är med flygningen men trevliga och sköna människor verkar samlas här. Känns tråkigt att lämna allihop,

Alla bungeungar och alla SUPER DUPER ledare, ni gör verkligen att lägret blir supert.

Tack så mycket för att jag fick vara med, bunge gör en verkligen glad.  Och alla som funderar på att åka ÅK eller SÖK snarare, för det är verkligen en av de roligaste uopplevelserna jag har varit med om!

Puss och kram på min fina bungefamilj <3

Beatrice

Rooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigt

Skulle vilja vara här varje sommar trots att vädret var dåligt. Jag vill ha cavok every day liksom ba. Fler da40s vill jag ha för det var skitkul att flyga den. Lol jag va inte kortast. Det var Anna, 2cm glöm aldrig det… anka med plommonsås och jordgubbssylt.

Philip

Tjenare..

Yngst men bäst på lägret! Haha, nej.. Jag är inte bäst. Ffk young pilots är bäst!

Den här veckan också! Alla bungeungar! 😉 När man först såg alla trodde man något helt annat om dom! Jag fick lite hit och dit om vad folk trodde om mig. Allt från att jag var 16/17 till att jag var gay. J Men det är lugnt för mig.. Min stil, mitt liv. Och jag har absolut inget emot bögar! :/ Men i alla fall. Alla ledare, all kärlek till er som ordnar allt det här. Ni har satt ett konstant leende på mina läppar dom senaste dagarna! Och jag är så sjukt tacksam för det. Vi kanske har varit stökiga att ha hand om alla oss, men jag lovar att vi alla har uppskattat allt det ni gjort. Varje dag har vi haft olika aktiviteter! Man är så sjukt trött ifall man inte får i sig vatten och mat varje 3:de timme typ. Jag mådde lite dåligt under en dag, men mat och vila får mig på bättre humör! Vi har ju gjort så mycket att huvudet inte hänger med. Hjärnan är på marken när man är i luften ibland! Men nu när jag tänker efter så är nog det som fått mig att känna mig som en riktigt pilot är att sitta bredvid Christer och läsa checklistan på engelska! Jag fick en lite kick utav det.. Men nästa år blir det sjukt mycket bättre än så tror jag! Jag längtar i alla fall! Så, nu har ni fått allt från mig. Nu har jag bara en sak till att säga:

Att söka till det här lägret ångrar man inte.  Det var det nästan bästa jag någonsin gjort i mitt liv.

Kommer sakna det här!

#LidvugOchAllaAndraBungeUngar!                -Emil

Hej!

Veckan på Bunge har varit som en dröm som kommit sann, med flygningar varje dag.
Och man har lärt sig massor om hur man använder ffk’s egna TBOS system och hur man mäter ut kurser på en karta. Man har fått många nya schysta och roliga kompisar.
Med många minnesvärda flygningar och ögonblick.
Hoppas jag kommer in nästa år och får uppleva denna fantastiska vecka igen nästa år.

/Christopher J

Tja!
Som återvändare hade jag redan höga förväntningar om lägret. Jag visste hur kul jag har haft på det här lägret och hoppades på att det skulle bli lika bra som förra året. Med fantastiskt engagemang från piloterna och ledarna, trevliga deltagare och en massa flygningar så blev jag väldigt nöjd med veckan! Mina två Bunge läger ha varit fantastiska och jag vill tacka för att jag fick vara med! Jag kommer förmodligen inte dyka upp igen som deltagare, men vem vet, kanske ledare Jag kommer sent glömma Bunge 2012-2013!
/Lidvug

Så var det fredag…….. Känns riktigt tråkigt att att behöva lämna bunge. Lägret har varit helt fantastsikt och man har fått många nya vänner. Man har varit med om många äventyr på det här lägret, t.ex Hannes spökhistorier om onda andar och hemsökta hus, skit häftigt att han ska vara med på det oskända nu i höst.Vi var också ute igår och snackade och körde klurlekar. Sen får mann inte glömma falskärmen som alla har använt som sovplats under nätterna, själv har jag aldrig lyckats somna där men jag har jag har ändå lyckats att somna under taffen på morgonen. Igår fick också besöka hangaren och kolla på och sitta i jas-planen, och vi har även fått en rundtur av en räddnings helikopter som kom och landade och visade senare när dem räddade någon med vinschen. Man har fått flyga varje dag och fått man har fått göra olika uppdrag i planen, som navigering och TBOS. Alla har varit väldigt snälla och piloterna har svarat ens frågor med glad röst. På morgonen blev man uppväkt av Christer med hans trumpet, vilket verkligen fick en att vakna. Jag och några andra var även ute och tidigt på morgonen med Hans, vilket alla berätta var skönt och att det värkligen skulle göra en pigg, men jag vet inte riktigt om det är sant. Vi åkte också ut och två gånger till blå lagunen, det var jätte roligt och trevligt. Efter andra badet åkte vi iväg och hade grillkväll, man fick kött med sallad och vattenmelon.

Lägret har varit jätteroligt och jag kommer utan tvekan söka igen nästa år. Jag rekomenderar lägret till alla.

Downloading runway zero niner.

Jonas

This entry was posted in Bunge 2013. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *