Bunge 2014 – Slutblogg – Förstaåringar

Hai, vi på Bunge fick i uppgift att skriva ett blogginlägg själva om hur vi hade det på lägret.
Det är nog den bästa veckan någonsin och heltklart något jag kommer minnas livet ut! 🙂

Jag hade aldrig tänkt att jag skulle åka på Bunge om inte Chris hade sagt hur kul det var och att han var på det året innan. Jag har helt klart hittat rätt och tycker att flyga är det bästa som finns! Alla aktiviteter var roliga och man lärde sig otroligt mycket på bara 1 vecka. Jag hade aldrig trott att en grupp med människor kunde vara så roliga och underbara men det gick tydligen. Alla var alltid positiva och var alltid glada. Ledarna var helt klart lika positiva och glada! Alla var så unika men alla kom överens så bra och det är som om Bunge är en dröm. Det är en obeskrivlig känsla och även fast det snart är slut så är det negativa enkelt bortglömt av alla nya möjligheter och kunskaper som man fått under bara en vecka!

/ Erik

 

Det här lägret gör mig alldeles gråtfärdig, på det allra bästa sättet, bara jag tänker på det. Jag trodde aldrig att ett läger kunde vara så här roligt som det här. Det är verkligen något magiskt med flygläger på Bunge. Drivkraften, energin och vänskapen hos våra underbara piloter har fått mig att bli en del av någonting som alltid, från och med den dagen jag satte mina fötter på Bunge kommer att ha en stor del av mitt hjärta. Jag är helt tagen av hur någonting kan ta en med sådan storm och förändra hela tillvaron som flygning har gjort hos mig. Att jag anmälde mig till flyglägret på Bunge 2014 var det bästa som jag kunnat göra. Flygningen, lektionerna, maten, lekarna, människorna har varit bäst och trots att det inte varit varmt och soligt på himlen hela veckan så har det alltid varit varmt och soligt i mitt hjärta. Det är med ledsna steg som jag nu åker hem från Bunge fast besluten att komma tillbaka till nästa år.

Många stora hjärtekramar!

/ Emmy

 

Av trevliga intresserade unga och erfarna duktiga ledare kan knappast något annat än en succé väntas. Bunge lägret visade sig leva upp till mina ställda förväntningar. Samtliga lektioner var väl anpassade till publiken. Jag har 25 nya vänner och 9 nya förebilder! Den tiden vi har varit i luften har varit oslagbart. Med trygga duktiga piloter så har höjdrädslan runnit ur kroppen och ersatts av ett glödande hjärta för flyg.

/ Alva

 

Min vecka har varit underbar! Jag var jättenervös i början och några dagar innan så tänkte jag ”Va fan har jag lagt mig i…” Men nu ångrar jag att jag ens tänkte tanken för att jag har haft bästa veckan i hela mitt liv! Att vakna upp till ett flygfält bakom mitt rum var nog det bästa jag har varit med om. Flygturerna var obeskrivliga varje gång och jag ville inte att de skulle ta slut. Alla andra deltagare i lägret var och är fortfarande bra vänner och så underbara. Det känns som om att hela veckan har varit en dröm för att jag skulle lätt göra om det igen. Alla som var med på BUNGE2014, LOVE U GUYZ!! Nu vill jag bara satsa på min dröm för att I have a dream och Bunge2014 fick mig att anse att den är absolut inte omöjlig att uppnå. O nu ska jag sluta babbla såå peace out! :*

/ Bromwel

 

Efter en otroligt rolig och härlig vecka på Gotland, Bunge lämnar jag nu, precis som resten av deltagarna på lägret, med ett enormt smajl och ett starkt minne. Med alla nya kompisar, turer till Ica, studiebesök och andra roliga aktiviteter så som bad, lekar och annat smått och gott har, trotts detta, veckans olika flygturer med olika karaktär (bl.a. tur till Visby, spaningsuppdrag med olika mål över Gotland m.m.) varit det mest fantasiska under lägrets gång.

/ Daniël

 

Vilken vecka! Dessa dagar har helt klart varit några av de bästa i hela mitt liv. Härliga bungeungar, AWESOME ledare och en massa flyg, och det kan ju inte bli något annat än grymt. Mina höjdpunkter på lägret var radiokommunikationlektionen, besöket i Gerts hangar med alla tuffa militärplan. Men bäst av allt var ändå flygningarna. Den roligaste var när jag fick flyga plastankan från Visby till Bunge, härligt flygplan, roliga svängar och en del snurrande runt bungebussen på marken. Måste också nämna avslutningen, så FIN!!!!

/ Fanny

 

Denna vecka har vart helt underbar, och jag är så glad att jag har fått lära känna alla de här underbara människorna. Det här lägret har verkligen inspirerat mig, och jag kommer helt klart fortsätta inom Young Pilots. Gemenskapen och att alla är schyssta mot varandra är något som verkligen har fått mig att trivas. Jag är så himla glad att alla superschyssta ledare tar sig tid att anordna lägret. Jag är så himla glad att jag fick komma hit. Att få gå på Bungelägret är något jag tycker att alla ska få uppleva. Gemenskapen är något jag verkligen måste betona för den är helt underbar. Alla är så snälla mot varandra och bryr sig verkligen. Att vi på en vecka har lyckats skapa en så god stämning i gruppen är otrolig. Gillar er alla jättemycket och kommer sakna er kompisar.

Många långa kramar

/ Filip

 

Hej, det har varit roligt att flyga, och jag har skrattat mycket. Idag var det najs, vi flög och hade avslutning. Det bästa med att flyga var att man fick känslan av att allt såg så litet ut, som när man flög från Bunge till Blå Lagunen och det kändes superkort, men med bil tog det typ år.. Att världen känns som en liten modell. Jag kommer att sakna flygandet (om det nu ens är ett ord) och jag ser fram emot återträffen och att få flyga segelflyg!

/ Hugo

 

Att ha fått tillbringa en vecka på Gotland med Young Pilots har varit superkul. Jag har fått lära känna nya fantastiska människor med olika bakgrunder men alla med ungefär samma mål. Vi har fått flyga varje dag, haft teorilektioner, gjort samarbetsövningar, ätit jättegod mat som vi ibland lagat själva, varit uppe sent på kvällarna och pratat om allt möjligt och allt detta har resulterat till att vi skapat minnen för livet. Jag skulle verkligen vilja komma tillbaka hit någon gång  och få uppleva något liknande igen. Tack vare ansvarsfulla och omtänksamma ledare och underbara ungdomar har detta blivit en av de bästa veckorna i mitt liv.

/ Ida

 

Den här veckan har varit allt över förväntan och tro mig jag hade höga förväntningar. Allt från bungebarnen till ledarna och flygning och allt där i mellan har varit helt fantastiskt. Att få lära sig så mycket och fortfarande ha kul är något som man kommer ihåg. Övningarna har varit kreativa och om jag fick skulle jag stanna en vecka till, fast såklart bara om alla andra stannar. Jag är så glad över att jag fick vara med och uppleva detta läger med dessa människor. Såklart har flygningen varit jättecool och lärorik, vi får väl se i framtiden om jag blir pilot.

Puss och massa kramar

/ Julia

 

Det här har varit den roligaste och bästa lägret jag har varit på i hela mitt liv! Jag har aldrig fått så mycket nya vänner, lärt mig saker, flugit och haft så roligt som den här veckan. När jag sökte så ville jag lära mig mer om flyg, få flyga mm, men jag kunde aldrig föreställa mig att det skulle bli så här otroligt bra och kul. Den roligaste lektionen jag hade var nog radiokommunikationen då vi ”lekte” flygplan med en radio och övade på kommunikation. Det har ju solklart varit roligast att flyga och det bästa är att det är lika kul varje gång vi har flugit. Det jag kommer sakna mest är nog allt nytt gott folk som jag träffat och haft så kul med, jag kommer sakna att inte kunna få flyga mer och massa andra saker. Jag önskade att lägret var längre och jag önskar att få chansen att få komma tillbaka och få en till väcka i mitt liv som kan vara minst lika bra!! Jag vill verkligen tacka alla ledare för det jobbet dom har gjort och att dom har varit så bra och haft tålamodet med att ha alla oss i en vecka. Ha det gott.

/ David

 

26 juni åkte jag iväg på ett flygläger för att få uppleva hur det är att flyga småflygplan. Det jag dock inte visste var att detta var en av de bästa uppleveler jag fått ta del av i hela mitt liv.

Jag kom hit utan förväntningar och var nästan lite skeptisk efter info-mötet där jag fick veta att vi bland mycket annat skulle ha teorilektioner… Jag var ju ganska inställd på att slippa allt som man kunde koppla till skolan. MEN jag lämnar nu detta underbara läger lycklig och rörd av hela alltet. Människorna, maten, sammanhållningen och inte minst flygplanen har berört mig så otroligt mycket den här veckan. Jag önskar att lägret alldrig tog slut! Jag har lärt mig så otroligt mycket så som navigering, radiokommunikation, meterologi och mycket mycket annat! (bland annat att luftintaget under flygplanets vinge heter pitotrör).

Jag är otroligt glad att jag fick möjligheten att vara en del av FFK:s och Young Pilots Bungeläger! PUSS PÅ ER ALLA <3

/ Linnéa

 

Jag fick uppgiften att skriva lite kort om detta läger, för mig så är det väldigt svårt med tanke på att det känns som om att det har gått en dag och på den har jag skrattat mig gråtfärdig, flugit bland molnen och käkat extremt smaskig föda! På denna dag har jag också lärt känna 35 st helt under underbara människor som har visat sina allra bästa sidor. det var längesedan jag åstakom så mycket på så kort tid (6 dagar). Grejen med att bli väckt kl 7 av två stycken trumpeter och gå och lägga sig helt utmattad och ändå känna att en har presterat och lärt sig massvis med nya grejer om bla. meteorologi, aerodynamik, individerna på lägret och såklart flygplan. Veckan som har varit nu kommer nog slå de kommande veckorna på lovet med hästlängder, detta är något som helt enkelt inte går att toppa.

/ Henrik

 

Jag tycker detta läger har varit riktigt roligt, det bästa med att ha varit här är nog att man lärt känna massa nya personer och att man har gjort roliga saker varje dag.

/ Martin

 

Jag har haft sommarens bästa vecka, förmodligen årets bästa. En vecka som jag sent kommer att glömma! Det är som sagt en magisk känsla att komma hit som så många andra har beskrivit. Man får komma hit och ägna sig åt det man brinner för med andra supertrevliga och glada människor med samma intresse. Alla medlemmar är och har varit positiva, glada, och förväntansfulla vilket har varit helt fantastiskt. Jag kan nog svara för de alla här att grejen att vi får flyga är fantastisk men flygningen är ändå en relativt liten del av lägret då det endast är 25-45min per dag i luften. Det är så mycket mer runt omkring i form av aktiviteter, lek, häng, och god mat. Allt tillsammans bildar en grym vecka. Jag vill verkligen tillbaka hit nästa år för ytterligare en grym vecka.

Tack för i år!

/ Pontus

 

Ja, vart ska man börja? Jag har inga ord för att beskriva min vecka. Det är så mycket att berätta om men samtidigt väldigt svårt att sätta allt i ord. Den här veckan har varit helt fantastisk. Drömmen om att bli pilot och komma till ett sådant läger som Bunge var helt fantastiskt. Man fick lära sig en massa intressanta saker, lära känna nya människor och framförallt det roligasta av allt: FLYGA! Vi har haft jättelärorika lektioner såsom navigation, meteorologi, radiokommunikation och en massa andra intressanta lektioner. En lärorik samtidigt som rolig vecka har vi haft helt enkelt.

/ Simran

 

Ett läger. Ett sommarläger på gotland under en vecka, vad kan det ge? -Mycket, är svaret.

För en mycket flygintresserad person som jag kan detta bungeläger vara det häftigaste man kan uppleva, till stor del tack vare all flygning men även gemenskapen och vänskapen man bildat med gruppen har bidragit till ett helt sagolikt läger.

Denna vecka har nog förändrat mig mer än vad jag förstår för tillfället, och minnena från lägret kommer alltid att finnas kvar i tankarna, där väckning med trumpet och flygning runt det gotländska landskapet fastnat starkt.

Vad var roligast? det är svårt att bestämma en specifik sak då väldigt mycket bidragit till att skapa ett awesome läger, men det som jag funnit som roligast var med hästlängder flygningen!

Vad kommer jag att bära med mig från lägret? Mängder av nördig flygteknisk information, såklart! men även minnen och tankar som gjort detta läger superkul!

Detta är inte en avslutning, nej, detta är en inledning! Godkväll från den flygande finländaren!

/ Casimir

This entry was posted in Bunge 2011 and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *