Bunge 2014 – Slutblogg – Återvändare

 

Vi deltagare har fått uppgiften att skriva om våra upplevelser av detta läger. Som återvändare är det svårt att förstå att min resa som deltagare här på Bunge är slut och att på ett rättvist sätt försöka sammanfatta detta läger är nästan omöjligt. Ni vet när det känns som att någon håller ens hjärta i handen och trycker till? Så känns det nu. Både på ett kärleksfullt och sorgset sätt. Detta läger har varit roligare än vad jag någonsin kunde ana. Gruppen är fantastiskt, helt underbar och sprudlande av kärlek, acceptans, öppenhet och respekt. Att ha teorilektioner på sommarlovet låter inte lockande men med dessa deltagare och ledare är det inga problem över huvud taget, det är bara roligt, bara bara roligt. Och såklart alla ledare. Jag vet att de nämns i nästan varenda inlägg men det är verkligen så. De är helt klart en fantastisk skara, riktiga guldkorn, bättre får en leta efter.

Summan av kardemumman: ett helt fantastiskt läger med fantastiska människor i en fantastisk miljö med fantastisk mat med fantastisk energi.

Tusen tack för allt, TACK!

/ Märta

 

Var här för andra året i rad och bar med mig en tanke om att veckan aldrig skulle kunna toppa det jag upplevde för ett år sedan. Jag hade fel.

Veckan har varit något jag aldrig kommer glömma. Vänskap, samarbete och lycka är bara några av de få ord jag finner för att beskriva denna dröm.

Trist att veta att jag aldrig kommer tillbaks hit igen, åtminstone inte under samma omständigheter. Men vad gör det när jag tar med mig erfarenheter, kunskaper och vänner härifrån?

Underbara dagar i paradiset som får mig att längta och våga drömma.

/ Oscar

 

Det här var mitt andra år här på bunge, helt otroligt att jag fick ännu en gång komma hit och få min dröm i uppfyllelse. Det har i år varit lika kul, träffat jättesköna människor och framför allt ledarna som gör det här möjligt har varit bäst. Nästan fått en ny familj, kan absolut stanna här ett tag till. Men sen har vi så klart fått flyga massor igen vilket har varit superkul. Den här gången fick jag till och med flyga planet till en stor del själv, superkul! Nu har jag helt klart koll på vad jag vill hålla på med i mitt liv. Tror jag ler lika mycket den här veckan som jag annars skulle göra på flera år. Vill tacka alla på bunge för den bästa veckan på sommaren.

/ Emelie

 

Bunge har varit otroligt kul! Vi har ätit och druckit gott, vi har Flygt och umgåtts. Vilket är helt underbart! Jag skulle lätt vilja komma tillbaka som ledare. Dagarna bara flyger förbi och det känns som om vi kom igår. Det bästa med flygningen var att det guppa och var vingligt, samt att man fick köra flygplanen, det skulle jag vilja göra igen.

/ Anis

 

År 2009 var jag med på Bunge flygläger som en ny deltagare. Jag var då femton år och hade drömmen om att någon gång i livet bli pilot, men innan lägret var flygvärlden fortfarande oupptäckt.

Upplevelsen, att för fösta gången få sitta bakom spakarna, gav mig ett så stort intryck att jag från och med den dagen inte kunde släppa tanken att fortsätta med flyg. Fem år senare, idag, är med på Bunge flygläger igen, och trots att mycket har förändrats i mitt liv fick jag denna vecka bekräftat att jag fortfarande är djupt fascinerad och intresserad av flyg.

Det är svårt att uttrycka sig hur lärorikt och roligt lägret har varit och jag ångrar inte en sekund att jag sökte hit till Bunge flygläger igen. Och inte nog med det… Det var helt fantastiskt kul att träffa alla underbara deltagare och ledare. Det är något magiskt över Bungelägret. Och jag vet inte varför, men denna upplevelse kan man inte få någon annanstans i jorden än här på Bungelägren!

/ Jessica

 

Denna vecka har varit bäst sagt en av mina bästa upplevelser, som vi redan har skrivit i föregående bloggar har vi gjort massor av roliga saker men något som varit grymt roligt för mig som återvändare är att jag fick min provflygning och att vi hade vattenkrig på sista kvällen. Allt har varit magiskt denna vecka och jag skulle kunna uppleva det här hela året om. Jag vill tacka alla ledarna för deras engagemang och alla grymma deltagare 😀

Avrapporterar från division 3.

/ Chris

 

Det är svårt att uttrycka vad Bunge är i få ord, det enda som fungerar är fantastiskt, men på något sätt så räcker inte ens det. Få människor är så otroliga som alla dessa deltagare och ledare och som någon, precis nu när jag skrev det här, sa, jag trodde inte att man kunde komma människor så nära på så kort tid. Att flyga är underbart, men att göra det med de här människorna är till och med bättre.

/ Nathalie

 

Nu sitter jag här igen och skriver slutbloggen för mitt sista Bungeläger som deltagare. Bunge är inte som vilket läger som helst då man bara leker och har kul utan här får man ta ansvar och visa vad man verkligen går för, man får lära känna nya människor och nu i slutet utav veckan så är alla riktigt tajta och det är blandade känslor som alla känner då vi tänker på att vi snart kommer att skiljas åt. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag säger bara vad jag tycker om lägret och det är att det är det absolut bästa lägret som jag någonsin har varit på. Alla ledare är schyssta, erfarna och extremt snälla, deltagarna är/kommer att bli de bästa vänner som du någonsin haft. Det är ett läger där du kan flyga och träffa nya kompisar. Så kan det bli mycket bättre? Svar nej!

Tack och hej

/ Jacob

 

Detta läger har precis som förra varit fantastiskt. Vi har badat, haft vattenkrig, sprungit runt i Visby, snackat japanska/koreanska osv. Men det som var extra speciellt för det här lägret var min provlektion. Jag har testat att spaka själv förut men inte haft en officiell provlektion med landning och startning. Att få göra det känns fortfarande overkligt och fantastiskt.

Synd att det var sista gången för mig men FFK har alltid nått nytt att bjuda på.

Tack och hej leverpastej.

/ Jonas

This entry was posted in Bunge 2011, Bunge 2014 and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *